Controverse
Hora locală
- 11 Ianuarie 2010
- Citeste
De la „taxa pe fast food" la „taxa pe fericire"
- 08 Ianuarie 2010
- Citeste
Post festum
- 05 Ianuarie 2010
- Citeste
Se poate face cald şi de la "răcoare" - Depozite de lemne în vechile beciuri ale Securităţii
Răni adânci în trupurile şi sufletele oamenilor. Destine mutilate, oameni obişnuiţi aruncaţi în închisoare pentru vreo vină minoră sau închipuită. La 60 de ani de cea mai cruntă perioadă a epurărilor comuniste, deţinuţii politici sunt tot mai puţini. Mărturiile unora dintre ei au fost consemnate, alţii preferă să păstreze tăcerea faţă de suferinţele îndurate. Rănile oamenilor s-au vindecat, cele din suflet au rămas. Unii dintre ei trec zilnic pe lângă imobilul în care au fost anchetaţi şi bătuţi. Vechile celule din beciul unei clădiri din Oradea sunt intacte, mute şi tot sub lacăt.
- 04 Ianuarie 2010
- Citeste
Policlinica Mare, strivită de criză şi nepăsare
Una dintre cele mai frumoase şi valoroase clădiri ale Oradiei se transformă într-o ruină. Prin fosta Policlinică Mare bântuie şobolanii, iar vântul bate prin geamurile sparte. În exterior degradarea clădirii este evidentă, dar în spatele uşilor zăvorâte dezastrul este total. În urma evacuării cabinetelor şi a instrumentarului medical au rămas tone de gunoaie, moloz şi hârtii împrăştiate la tot pasul. Instalaţiile sanitare, de apă şi curent sunt distruse. Pe holuri şi în fostele saloane mizeria este deplină, damful de clădire abandonată îţi mută nasul. La doi paşi de clădirea aflată în proprietatea Statului român şi administrată de Consiliul Judeţean sunt două instituţii publice care plătesc bani grei pe chirie: Direcţia de Sănătate Publică şi Ambulanţa Bihor.
- 04 Ianuarie 2010
- Citeste
Hora locală
- 04 Ianuarie 2010
- Citeste
Pe urmele averii regale scoase din ţară
După semnarea actului abdicării la 30 decembrie 1947, guvernul comunist se ţine de cuvânt şi îi permite fostului suveran să părăsească ţara, la 12 ianuarie 1948, ducând mai multe lucruri personale. La Sinaia este trimisă o comisie guvernamentală care să inventarieze bunurile ce urmau să fie încărcate în tren. Versiunea regelui Mihai este că a plecat din ţară doar cu lucrurile personale şi că nu a beneficiat de anumite plăţi „reparatorii". Este cert însă că în trenul cu care familia regală a părăsit ţara pe la Curtici au fost introduse două autoturisme ale suveranului şi că îmbarcarea s-a făcut tot cu covorul roşu la scară, dar militarii din Divizia Tudor Vladimirescu nu au mai dat onorul la plecare. În plus, misterul planează până în ziua de azi cu privire la soarta a 20 de milioane de franci elveţieni depuşi de mareşalul Antonescu în băncile occidentale.
- 31 Decembrie 2009
- Citeste
Retrospectiva unui (cetăţe)an turmentat (II)
Toată lumea vorbea despre acest al doilea mandat al lui Băsescu ca fiind oportunitatea pentru el de a se ridica deasupra zgurii politice de zi cu zi şi de-a lua un zbor cu bătaie istorică. Dar nici nu s-a cocoţat bine pe ghiuleaua istoriei pentru un al doilea mandat epocal că Traian Băsescu ne face să credem că primul mandat de fapt nu s-a terminat.
- 31 Decembrie 2009
- Citeste
Retrospectiva cetăţeanului turmentat (I)
- 30 Decembrie 2009
- Citeste
Crişana Digitală
