Un liceean care se pregătea să-şi serbeze majoratul a murit pe patul de spital. O tânără femeie a murit după ce a născut. Două familii, aceeaşi tragedie, greu de suportat pentru oricine. Niciodată nu eşti pregătit să pierzi pe cineva drag. Îţi pare rău, poate sincer, pentru drama prin care trec cunoscuţii tăi, cărora le-a murit un apropiat, dar în sinea ta mulţumeşti cerului că nu te-a lovit pe tine năpasta. Instinctul de conservare, acel egoism al vieţii care merge mai departe este prea puternic pentru un abandon total în braţele deznădejdii. În urma tragediilor rămân însă extrem de dureroase semne de întrebare.
Controverse
Iarna pe uliţe: Selina a brevetat "asfaltarea" străzilor cu... pământ
Printre lucrările comandate de muncipalitate firmei Selina se numără amenajarea scuarului de pe axul Bulevardului Dacia, mai ales că spargerea betonului se poate realiza şi pe frig. În plus, investiţia mai dă de lucru şi firmei care furnizează bordurile, şi celei care furnizează gazonul. De asemenea, odată afectate rădăcinile copacilor ornamentali din scuar, se va impune şi înlocuirea acestora. Dar asta nu e totul...
- 15 Februarie 2010
- Citeste
Hora locală
- 15 Februarie 2010
- Citeste
Ruşine pentru presa manelizată din România! *
Presa din Franţa a început să ne catalogheze ţigani de acum 15 ani. Presa din Italia nu ne scoate din ţigani, iar elveţienii ne spun "ciori" şi "corbi". Norvegienii se plâng că sunt victime ale înşelăciunilor din partea ţiganilor români, care le vând cupru pe post de aur. Toate aceste naţiuni au însă un numitor comun: presa locală, ziariştii din aceste ţări îşi apără conaţionalii, arătând cu degetul spre România, naţiune care în proporţie de 70% ajunge în Europa să se identifice cu sintagma de "Tzigania" sau ţara ţiganilor europeni.
- 13 Februarie 2010
- Citeste
Zborul leilor din Oradea
Grădina zoologică din Oradea ar trebui pur şi simplu desfiinţată. Stabilimentul nu îşi mai merită numele, fiind o adevărată ocnă pentru câteva biete animale captive în spatele gratiilor şi pereţilor de beton. Însăşi noţiunea de "grădină zoologică" a suferit în ultimii ani intense transformări, sub presiunea ecologiştilor şi a asociaţiilor pentru protecţia animalelor din toată lumea. Viitorul aparţine parcurilor naturale, în care animalele sunt protejate şi trăiesc în libertate, iar oamenii pot să le viziteze printr-un turism ecologic care să nu le afecteze existenţa. Închiderea unui animal sălbatic într-o cuşcă este o barbarie. Justificarea subvenţionării unei închisori zoologice prin nevoia de educaţie a copiilor reprezintă un afront la adresa bunului simţ.
- 12 Februarie 2010
- Citeste
Vremea liderilor politici a apus, este timpul liderilor-manageri
Se poate spune despre cineva că este lider atunci când reuşeşte să adune în jurul său un grup care urmăreşte aceleaşi obiective. Grupul trebuie organizat, astfel că pentru un conducător este foarte important să ştie să construiască echipe, devenind astfel lider de echipe. În funcţie de situaţie, echipele pot fi salariaţii dintr-o companie, grupuri teroriste, regimente de soldaţi sau alianţe politice. La începutul secolului XX a apărut "managementul", o profesie exercitată de un lider plătit regeşte în domeniul afacerilor. Reprezintă un moment de cotitură şi pentru simplul fapt că, de atunci încoace, societatea a devenit a organizaţiilor economice cu influenţe hotărâtoare în politică. Un patron care numeşte la compania sa un manager pe alte criterii decât competenţa, poate spune orice despre angajatul său, dar nu că este un lider.
- 11 Februarie 2010
- Citeste
Ai noştri politicieni!
Dintre cele patru partide care mai joacă un rol în această ţară, UDMR nu intră în discuţie, deoarece ea îşi vede de obiective cu o tenacitate feroce şi cu profesionalism. PSD, care a făcut prin Geoană gafe monumentale, care vor rămâne în istoria electorală românească, este pe cale de reformare. Sperăm că participanţii la Congres nu vor fi loviţi de flăcări violete şi vor avea înţelepciunea de a croi o conducere reprezentativă, capabilă şi morală. Ţara are mare nevoie de un partid de stânga credibil şi puternic.
- 10 Februarie 2010
- Citeste
Lăsaţi-l viu pe soclu, nu-l răstigniţi în ramă
"Cum să faci sfânt din el? Că el era curvar, domnule! Erou, asta-i altceva... Un erou naţional fără egal. Cel mai mare. Da` sfânt... Cum să faci sfânt din el?" Aşa spunea Petre Ţuţea despre Ştefan cel Mare într-una dintre cele 322 de vorbe memorabile ale sale, culese şi publicate. În faţa Ligii Scriitorilor Români care a solicitat canonizarea lui Mihai Eminescu, Petre Ţuţea cu siguranţă că n-ar fi spus acelaşi lucru, dar în esenţă mesajul ar fi fost identic. Probabil că ar fi spus cu stilul lui socratico-ţărănesc că Eminescu era un geniu care se mai sfinţea câteodată la Borta Rece cu poale-n brâu şi vin alături de Creangă, neuitând să se mai dedulcească din când în când la "preacuvioasa" şi „evlavioasa" Veronica Micle.
- 09 Februarie 2010
- Citeste
Hora locală
- 08 Februarie 2010
- Citeste
ANI, politicienii şi incompatibilităţile
Agenţia Naţională de Integritate, matinal de frenetică în ultima perioadă în anunţuri de incompatibilităţi şi falsuri ale unor nume sonore, pare că vrea o consemnare a activităţii sale în raportul pe justiţie al Comisiei Europene, care urmează a fi făcut public în această lună.
- 06 Februarie 2010
- Citeste
Crişana Digitală
