Controverse
IJC caută răspunsul - De ce drumul de centură seamănă cu o arătură?
Fiecare săptămână care s-a scurs de la data redeschiderii circulaţiei pe noul tronson reabilitat pe drumul de centură a scos la iveală noi şi noi gropi, care, în timp, unindu-se, au transformat artera recent modernizată într-un drum de ţară. Bucuria şoferilor la inaugurarea noii rute a fost de scurtă durată, cei 2,6 km care ar fi trebuit parcurşi în câteva minute devenind un coşmar. Acum, tronsonul Selgros - Metro trebuie străbătut cu şi mai mare grijă, autoturismele neputând depăşi, pe unele porţiuni, viteza de 10 km/oră. În plus, şoferii trebuie să dea dovadă de multă spontaneitate pentru a evita craterele din asfalt.
- 08 Martie 2010
- Citeste
Blocarea roţilor, distracţia comunitarilor (III)
Arătam în episoadele anterioare că, în regulamentul municipalităţii orădene, agenţilor Poliţiei comunitare li se acordă abuziv competenţa de a dispune blocarea roţilor autoturismelor parcate ilegal, dispozitivele fiind demontate doar după plata unei "taxe de deblocare", plus o "taxă de staţionare până la deblocare de 10 lei/oră". Nu întâmplător, în speţe asemănătoare, instanţele de judecată s-au pronunţat în măsura blocării roţilor, pe care au considerat-o nelegală şi abuzivă.
- 06 Martie 2010
- Citeste
Blocarea roţilor, distracţia comunitarilor (II)
Printr-un Regulament aprobat de Consiliul local, administrarea şi gestionarea parcărilor este dată în sarcina Serviciului Gestionare Parcări, care colaborează cu Poliţia Rutieră şi cea Comunitară. Numai că înştiinţările prin care se aduce la cunoştinţa şoferilor cum şi pentru cât li se va debloca maşina se bazează pe o lege abrogată!
- 05 Martie 2010
- Citeste
O hoţie mascată - Blocarea roţilor, distracţia comunitarilor (I)
Municipalitatea se distrează în multe feluri şi cam abuziv, pe banii orădenilor, cu autoturismele parcate aiurea prin oraş. Pe lângă taxele de staţionare percepute în cazul parcărilor cu plată, autoturismele parcate în locurile interzise şi care blochează sau stânjenesc traficul auto sunt ridicate din dispoziţia echipajelor Poliţiei Rutiere. În unele cazuri, strict limitate de lege, agenţii Poliţiei Rutiere pot dispune imobilizarea unei maşini, respectiv blocarea roţilor. Totuşi, în regulamentul municipalităţii orădene, agenţilor Poliţiei comunitare li se acordă puterea de a dispune blocarea roţilor, dispozitivele fiind demontate doar după plata unei „taxe de deblocare", plus o „taxă de staţionare până la deblocare de 10 lei/oră". Instanţele de judecată s-au pronunţat în mai multe cazuri, măsura blocării roţilor fiind considerată nelegală şi abuzivă.
- 04 Martie 2010
- Citeste
Eternii şapte ani de secetă
Începutul acestui an ne pune faţă în faţă cu criza fără nicio posibilitate de eschivă. Suntem, alături de alte ţări din estul Europei care au aderat recent la Uniunea Europeană, printre cei mai încercaţi de criza economică şi de efectele sale sociale.
- 03 Martie 2010
- Citeste
Ticăloşia politică şi înrobirea
Reţelele de crimă organizată de tip mafiot au un obiectiv fundamental, dincolo de care nu există pardon: banii, sub orice formă, pe orice cale. Pentru aceasta fac escrocherii, înşeală, fură, atacă, tâlhăresc, omoară, exploatează orice viciu uman etc., orice pentru bani. Reţelele de crimă organizată au oamenii lor, dar uneori au nevoie de intermediari. Dacă vrei să fraudezi ai nevoie de oameni în guvern...
- 02 Martie 2010
- Citeste
Antreprenorii râsu-plânsului: O lucrare de mântuială pe care nu o mai rabdă pământul
Fosta stradă Abatorului, redenumită Traian Blajovici, a fost supusă, pe tronsonul delimitat de Calea Aradului - strada Vlădeasa, unor lucrări de introducere a reţelelor de canalizare menajeră şi pluvială. La doar câteva săptămâni de la finalizarea investiţiei, lucrările începute anul trecut de către firma Selina dau semne vizibile de deficienţe în execuţie. Întregul tronson pornind din faţa sediului Inspectoratului de Poliţie al municipiului Oradea şi până la strada Vlădeasa începe să se scufunde, lucru constatat şi de către angajaţii Inspectoratului Teritorial în Construcţii Bihor, surprinşi şi ei de faptul că această lucrare a fost finalizată, evident, fără a primi "certificatul de bună purtare" din partea lor.
- 01 Martie 2010
- Citeste
Hora locală
- 01 Martie 2010
- Citeste

O comisie de anchetă va căuta Consiliul Judeţean la 'cap'
Conflictul de la nivelul conducerii Consiliului Judeţean Bihor se acutizează cu fiecare zi, mai toate forţele politice coalizându-se în vederea declanşării procedurilor de demitere a preşedintelui CJ Bihor, Radu Ţîrle. Ieri, aleşii judeţeni au făcut un nou pas în acest sens, solicitând constituirea unei comisii de anchetă a activităţii conducerii judeţului.
- 27 Februarie 2010
- Citeste
Crişana Digitală
