Controverse
În „Valea Sighiştel", organul potent (Călin Mocan) şi ziarista tânără (Laura Gal) au „păcătuit" din nou!
Nu ştiu cum, dom'le, da' ăştia doi - potentul cap, organul, vasăzică, de la Garda de Mediu Bihor (l-am numit aici pe Călin Mocan) şi tânăra ziaristă, cea care caută cu frenezie senzaţionalul şi „prinde", mai nou, minciuna şi dezinformarea (am semnalat-o pe Laura Gal, de la „Bihoreanul") - fac ce fac („fac"-ul nostru, bineînţeles!) şi-o pun săptămânal de-o prestaţie ce ajunge în paginile ziarelor! Într-un scenariu al cărui absurd l-ar umple de invidie şi pe Eugen Ionesco - domnu' Mocan, cu ăsta nu vă puteţi purta ciobăneşte, amendându-l pe nedrept, pentru c-a murit, dom'le!, aici, în harnicul grup de... doi, el e cu partea orală, ei rămânându-i să-şi satisfacă pasiunea „sorbind" produsul efortului lui şi debordând, apoi, în scris.
- 17 August 2009
- Citeste
E vremea ţaţelor de mahala
După ce s-au împerecheat prin noroaie şi bălţi la marginea lumii acum a venit şi vremea lor, vremea ţaţelor de mahala. Au migrat spre centrul oraşului şi al vieţii suprapopulându-l. De la politică, televiziune, cultură de mase, totul le aparţine. Afară cu plicticoşii, cu oamenii profunzi. Ăştia n-au viaţă, viaţa e stridenţă, claxonul să spargă timpanele. Cât mai multă gălăgie, cât mai mult tupeu, scuipaţi, bătaie, gagici. Asta e viaţa, restul e somnolenţă. La teatru sau la film poţi să adormi, citind o carte poţi să adormi. De ce? Pentru că eşti pasiv. Adică nu vorbeşti tu.
- 14 August 2009
- Citeste
Excepţia de la regulă
- 13 August 2009
- Citeste
Lungul drum al zimbrului către apus
Cele patru partide parlamentare de opoziţie din Republica Moldova au decis formarea unei coaliţii care va deţine majoritatea în Parlament. Acordul de sâmbătă este al doilea pas spre înlăturarea comuniştilor de la putere după votul de la alegerile anticipate. Calea spre democraţie rămâne, însă, fragilă şi sinuoasă.
- 12 August 2009
- Citeste
Cronica unui eşec previzibil
Gaura neagră de la FC Bihor a confirmat: clubul fanion al judeţului a fost băgat în faliment de o mână de incompetenţi. Cu binecuvântarea administraţiilor judeţene şi orădene care s-au perindat din momentul cumpărării echipei de fotbal de la Marius Vizer. Acum a venit momentul adevărului, când pur şi simplu nu mai sunt bani publici pentru finanţarea clubului, iar datoriile astronomice către terţi valorând 19 miliarde de lei sunt imposibil de achitat.
- 11 August 2009
- Citeste
Administraţia liberală "relansează" Oradea pe curb(e)a de sacrificiu
Municipalitatea orădeană intenţionează ca, pentru a contracara efectele crizei financiare, să taie angajaţilor veniturile facultative provenite din premii, sporurile de antenă, plata orelor suplimentare şi prime, dar şi să reducă organigrama. De asemenea, consilierii locali şi-au dat acordul pentru blocarea majorărilor salariale la regiile autonome şi societăţile comerciale aflate în subordinea Consiliului Local Oradea şi pentru renegocierea clauzelor din contractele colective de muncă. Pe de altă parte, municipalitatea speră ca prin înscrierea echipei de fotbal FC Bihor în Liga a III-a cheltuielile din bugetul local să se reducă considerabil
- 11 August 2009
- Citeste
În Cluj are prioritate, în Bihor nu - Lucrările la Autostradă bat pasul pe loc
Criza economică a înjumătăţit efortul bugetar pentru susţinerea construcţiei Autostrăzii Transilvania. Pe şantierele din judeţul Cluj a fost finalizat cel mai mare viaduct de pe tronsonul Câmpia Turzii-Gilău, în timp ce pe tronsonul Suplacu de Barcău-Borş lucrările au fost reluate cu greutate doar în patru locaţii. În vizita-fulger pe care au efectuat-o luna trecută în Bihor la şantierul de la Suplac, premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor Radu Berceanu au evitat să dea cifre exacte privind sumele care vor fi alocate segmentului de construcţii bihorean.
- 10 August 2009
- Citeste
Hora locală
- 10 August 2009
- Citeste
"Sfânta" demagogie
Căldură mare, neamule! Căldură mare, mon cher, şi pe strada Sapienţei, observa nenea Iancu! Căldură mare a fost întotdeauna vara. Această generaţie, de fapt, nici nu a avut de-a face cu cele mai mari călduri care au existat în această ţară. Diferenţa este aceea că respectivele generaţii erau normale psihic, gândeau normal: adică vara trebuie să fie cald-cald, iarna să fie frig-frig etc...
- 08 August 2009
- Citeste
Crişana Digitală
