Feroviarii, transportatorii rutieri, energeticienii, profesorii, cercetătorii, funcţionarii publici, agricultorii au ieşit în stradă sau au oprit activitatea de la începutul anului, mizând pe faptul că, fiind an electoral, cererile lor, vizând în principal salarii mai mari, vor avea rezultate.
Controverse
Sinuciderea politică a lui Marean Vanghelie
Şansele lui Vanghelie de a se aşeza în fotoliul de primar general par a fi comparabile cu cele de a fi ales preşedinte al Academiei Române, dar el se ambiţionează cu cerbicie să candideze, chiar dacă este conştient că unicul său contracandidat din PSD, profesorul doctor Sorin Oprescu, este mai bine plasat în simpatiile bucureştenilor. Paradoxul devine şi mai bizar atunci când până şi partidul său trece peste fapte atât de evidente şi-l desemnează drept aspirant oficial, tocmai când părea a avea şanse mai mari ca niciodată de a câştiga Capitala.
- 22 Martie 2008
- Citeste
Judecăţi toxice secretate de minţi năclăite
"Statul sunt eu!", spunea cu aroganţă Ludovic al XIV-lea. În istorie nu a fost singurul orb din orgoliu. Cu un mileniu şi jumătate înaintea lui, Caligula nu afirma, dar considera senatul roman un grajd personal, aşa i-a ajuns calul senator. Exemple, mai puţin celebre, pot continua. Indiscutabil că sunt abuzuri, dar ele nu sunt simple abuzuri. Ele izbucnesc din orbirea pe care o poate da orgoliul puterii, nesocotindu-i pe ceilalţi, orbire care, în mintea lor, a dus la confuzii grave. Practic, se confundă un cadru social, o instituţie cu un om şi invers. Deşi omenirea, cel puţin în zona antic europeană, traşează definitiv distincţia naţională dintre individ şi instituţii, în sensul că ultimele sunt doar cadre formale, derivate din reguli valabile pentru toată lumea, cadre care îi obligă pe toţi cetăţenii să aibă un comportament controlat de legi. Adică atunci când un individ încalcă regulile şi normele sociale, răspunde în faţa legii, oricine ar fi el, chiar dacă ocupă un post de decizie într-o instituţie socială ori de stat. Dar răspunde el, nu instituţia în care lucrează!
- 22 Martie 2008
- Citeste
Cine se opune simbolului oraşului?
Auzim des în ultima vreme despre o cruce mare pe care actualul primar al oraşului, dl Mihai Groza, ar intenţiona să o amplaseze pe deal, la Ciuperca, ca simbol al oraşului nostru, vizibilă din orice unghi pe timp de zi, iar pe timp de noapte iluminată, la fel ca alte simboluri pe care le are Oradea.
- 22 Martie 2008
- Citeste
Scuze la... acuze
Insulina buclucaşă expiră în luna aprilie
Şeful secţiei de de diabet din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Oradea, dr. Amorin Popa, împreună cu managerul spitalului, Emil Popovici Muţ, au infirmat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, zvonurile potrivit cărora insulina primită prin donaţie de la o farmacie din Oradea ar periclita viaţa bolnavilor de diabet.
- 21 Martie 2008
- Citeste
Banii... vorbeşte
Trezindu-se în braţe cu arma votului uninominal pe care au dat-o jos din rastel, partidele realizează că sunt descoperite la capitolul vedete electorale, aşa că s-au pus pe căutat soluţii dintre cele mai exotice pentru apropiatele alegeri locale. La Bucureşti, PSD-ul merge pe mâna lui Marian Vanghelie, PD-L nu se lasă mai prejos, vehiculând, pe lângă numele unora ca Liviu Negoiţă şi Vasile Blaga, şi pe cel lui Silviu Prigoană, un fel de căpitan Ahab pierdut în pântecele Bahmuţencei şi totodată un adversar pe măsura lui Marian Vanghelie. În cazul lui Marian Vanghelie rămâne de văzut, dacă gropile din Bucureşti vor ajunge cât Groapa Marianelor.
- 21 Martie 2008
- Citeste
Atenţie! Pericol mai mare decât moartea! (II)
Toată lumea ştie cum arată o prostituată. Poţi sesiza uşor că fete "consumate" de 20 de ani arată ca de 40, că la 30 de ani par a fi pensionare etc. Aceasta, în funcţie de vârsta la care au început viaţa sexuală şi de intensitatea abuzului, în acest caz, frecvenţa sa.
- 20 Martie 2008
- Citeste
Atenţie! Pericol mai mare decât moartea!
Există multe feluri de a muri, altele decât moartea cea implacabilă. Dacă într-un accident îţi vei pierde un picior, vei muri într-un fel, pentru că niciodată nu vei mai putea fi ceea ce ai fi putut fi şi nu te vei mai putea bucura de ceea ce te-ai fi putut bucura. Dacă printr-un alt accident sau prin boală vei surzi, vei muri altfel, pentru că tu vei fi o altă fiinţă decât ai fi fost cu auzul intact. Şi exemplele ar putea continua.
- 19 Martie 2008
- Citeste
Prof. dr. ing. în înşelăciune, fals intelectual, uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale
Fostul rector al Universităţii din Oradea, Teodor Maghiar, a fost deferit justiţiei pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual, uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale, după ce a raportat un număr fals de studenţi. Mai mult, susţin procurorii anticorupţie, una dintre situaţiile false a fost făcută de către Maghiar în cursul lunii noiembrie 2004, în numele Universităţii Oradea, în condiţiile în care acesta nu mai ocupa la data respectivă nicio funcţie de conducere.
- 19 Martie 2008
- Citeste
"Rotaţia cadrelor" la Garda Financiară
Conducerea ANAF a schimbat, prin rotaţie, pentru o perioadă de până la şase luni, 17 directori executivi din direcţiile generale ale finanţelor publice, 15 comisari şefi ai secţiilor judeţene ale Gărzii Financiare, precum şi 8 directori executivi de la Autoritatea Vămilor, a anunţat instituţia. Una dintre persoanele care a intrat sub incidenţa acestei decizii este Călin Gal, comisar şef al Secţiei Judeţene Bihor a Gărzii Financiare.
- 19 Martie 2008
- Citeste