Pentru anul universitar 2023-2024, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD) pune la dispoziția celor care vor să devină profesori 1.500 de locuri, aproape dublu față de cele 850 de locuri câte au fost anul trecut.
![Universitatea din Oradea - 1.500 de locuri pentru viitori profesori](https://crisana.ro/timthumb.php?src=/media/fisiere/Florica_Ortan.png&w=337&h=208&zc=3)
Pentru anul universitar 2023-2024, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD) pune la dispoziția celor care vor să devină profesori 1.500 de locuri, aproape dublu față de cele 850 de locuri câte au fost anul trecut.
Un grup de cinci cadre universitare orădene au participat, între 26 și 29 iulie, la evenimentele prilejuite de „Săptămâna cercetătorilor”, la Universitatea din Angers, Franța.
Copilul este oglinda părintelui, fapt pentru care specialiștii Open Tribe lucrează întotdeauna în paralel cu aceștia. Reușita unui copil vine din strânsa colaborare a acestuia cu părinții. Astfel, acționarea în sensul dualității părinte-copil reprezintă cheia deslușirii problemelor tânărului și, totodată, a împlinirii acestuia.
Viitorii arhitecți au ocupat trotuarul străzii Universității, dorind să schimbe radical imaginea campusului central al Universității din Oradea și au primit „botezul” meseriei lor.
Doi tineri din Salonta, Xenia Caramete și Remus Petrache, au terminat anul acesta ca șefi de promoție la facultăți renumite din două universități de prestigiu din Cluj Napoca. Performanța lor confirmă, încă o dată, valoarea școlii salontane, Xenia și Remus fiind și șefi de promoție cu media generală 10 obținută în cei patru ani de liceu, la Colegiul Național „Teodor Neș” din Salonta.
Prof. univ. dr. habil. Gabriel Moisa, decanul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării a Universității din Oradea, s-a întâlnit cu Marijan Premović, prodecanul Facultății de Filosofie și Istorie de la Universitatea Muntenegrului din Podgorica.
Nagy Bernadett Erika, studentă a Departamentului de Arhitectură al Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură, din cadrul Universității din Oradea, a participat, în aceste zile, la Congresul Uniunii Internaționale a Arhitecților și la cursurile „Student Academy”, desfășurate la Copenhaga.
Rezultatele la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice vacante din învățământul preuniversitar au fost publicate ieri, candidaţii putând să depună contestaţii până azi, la ora 12.00. În Bihor, cele mai multe note au fost cuprinse între 7 şi 9,99.
Prof. univ. dr. habil, Sorin Șipoș, directorul Școlii Doctorale de Istorie a Universității din Oradea, a semnat, în 14 iulie 2023, împreună cu conducătorul Institutului de Istorie al Albaniei, prof. dr. Afrim Krasniqi, un Acord de parteneriat între cele două instituții academice.
Uniunea Editorilor din România a protestat, miercuri, împotriva modului în care se organizează licitaţiile publice pentru manualele şcolare, pe care l-a calificat drept „total neadecvat".