18 tineri absolvenți de liceu, din totalul de candidați înscriși și examinați, au fost selectați pentru a urma cursurile Școlii Tehnice Holcim din Aleșd, un program educațional dedicat pregătirii unei noi generații de profesioniști.

18 tineri absolvenți de liceu, din totalul de candidați înscriși și examinați, au fost selectați pentru a urma cursurile Școlii Tehnice Holcim din Aleșd, un program educațional dedicat pregătirii unei noi generații de profesioniști.
„Zilele Europene ale Patrimoniului - după cum apare pe site-ul oficial al UE - sunt organizate în comun de Uniunea Europeană și de Consiliul Europei, care a lansat acțiunea în 1985. Este unul dintre cele mai cunoscute evenimente culturale participative din Europa”.
Recent, Vașcăul s-a animat ca în vremurile sale bune, circa două sute de absolvenți ai fostului liceu teoretic local și câțiva dintre dascălii lor s-au întâlnit pentru a aniversa cele șase decenii trecute de la înființarea unității școlare menționate.
În localitățile Șimleu Silvaniei, Bădăcin și Zalău, în perioada 7-8 septembrie, a avut loc simpozionul științific „Familia Maniu în istoria românilor”.
Început timid. Era în prima duminică din septembrie 2008, buget redus… vreo 4.000 de lei. Sarmale gătite în curtea mătușii mele ”Maria Palii”, cam 3.500, participanți puțin peste 300, așa am început, din dorința de a păstra ce a mai rămas din tradiția noastră românească.
Într-o lume agitată, unde viteza atinge cote amețitoare, iar timpul nu mai poate fi stăpânit, iată, se mai găsesc oameni care doresc ca timpul să „stagneze” spre binele semenilor lor, un timp care să aparțină tuturor și în care sănătatea să fie pusă la loc de cinste.
Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința extraordinară de îndată de miercuri, 6 septembrie, actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul Centurii Beiuș - Etapa II, spre Delani.
La sediul Consiliului Județean Bihor, marţi, 5 septembrie, s-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția rețelelor de gaz în orașul Aleșd și comunele Aștileu, Tileagd și Țețchea.
La finalul săptămânii trecute orașul de sub Apuseni a îmbrăcat straie de sărbătoare prilejuite de organizarea Zilelor Orașului Ștei ajunse la un sfert de veac. Au fost trei zile de vis în care, alături de șteieni, au fost prezenți foarte mulți invitați, oameni din sfera vieții politice, dar și a mediului privat, care au dorit să fie părtași la bucuria acestora.
Două dintre edificiile emblematice ale Beiușului - Casina Română și Muzeul Municipal - se află pe lista de priorități a Primăriei, în cazul ambelor fiind făcuți pași importanți în direcția restaurării cu fonduri europene sau de la bugetul de stat.