Cel mai așteptat festival al verii din județul Bihor, SculptFEST, se va desfășura în perioada 28-30 iulie, în comuna Căbești, fiind unul dintre cele mai originale festivaluri din ţară, atât prin concept, cât şi ca locaţie aleasă.

Cel mai așteptat festival al verii din județul Bihor, SculptFEST, se va desfășura în perioada 28-30 iulie, în comuna Căbești, fiind unul dintre cele mai originale festivaluri din ţară, atât prin concept, cât şi ca locaţie aleasă.
Trei morminte dacice de incineraţie, alături de artefacte dacice din fier, bronz şi argint au fost descoperite, recent, de către arheologii Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, pe Măgura Şimleului.
O adolescentă din Fânațe, pasionată de profesia de polițist, care joi a împlinit 14 ani, a avut parte de o surpriză din partea oamenilor legii.
În condițiile zvonisticii apărute în ultimele zile pe rețelele sociale, referitoare la posibile probleme apărute în procesul de acreditare, unitatea spitalicească beiușeană a dat publicității miercuri, 19 iulie, o „Informare privind procesul de acreditare a Spitalului Municipal «Ep. Nicolae Popovici»”.
Pompierii militari bihoreni au intervenit, într-un interval de 12 ore, în șapte localități, unde au executat patru misiuni de îndepărtare a mai multor arbori doborâți de vântul puternic pe diferite drumuri județene, respectiv pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată.
Reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor – Compartimentul de Analiză și Prevenire - au trecut, recent, pragul Centrului After School „Sfântul Martin” Ioaniș.
Trupa TincART, de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca, a participat, pentru a IV-a oară consecutiv, la Festivalul Internațional de Arte „Muzite”, ce a avut loc în perioada 10-15 iulie, în orașul Sozopol, Bulgaria.
Pompierii militari bihoreni au intervenit, duminică, pentru gestionarea a trei situații de urgență produse în localitățile Gurani, Tarcea și Aleșd.
În România sunt peste şase mii de oameni, columbofili care practică sportul cu porumbei călători. Este o minune al lui Dumnezeu cum o fiinţă de 500 de grame este capabilă de a se întoarce de la peste 1000 km distanţă.
În lipsa unei oferte consistente de activități cu caracter educativ nonformal, lunga vacanță de vară poate deveni plictisitoare pentru mulți copii, mai ales dacă locuiesc în micile orașe ori în mediul rural. Prin urmare, inițiativa celor de la Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu” Beiuș de a elabora și derula un proiect interdisciplinar, de educație pentru timp liber, este una binevenită pentru sutele de copii cărora le este dedicat.