Liderii UDMR s-au întâlnit recent cu gândul de-a pune Ardealul la cale şi de a-şi face o strategie pentru alegerile parlamentare, pentru a nu repeta semieşecul de la locale.
Controverse
Fosta administraţie a votat bicicleta până şi-a urcat sacii în căruţă
Proiectul "Votaţi Bicicleta! Votaţi un oraş mai curat!" pentru care s-au cheltuit, în perioada 2001 - 2004, 697.104 euro, din care 328.078 de euro reprezintă contribuţia Comunităţii Europene, rămâne şi după patru ani de la implementare un deziderat controversat. Cu aceşti bani municipalitatea orădeană avea obligaţia să traseze piste de biciclete pe o distanţă de aproximativ 6 km, să instaleze 12 rastele pentru biciclete, să instaleze un panou luminos care afişează zilnic nivelul poluanţilor generaţi ca urmare a traficului urban şi să achiziţioneze 150 biciclete, dotate cu ciclocomputer şi cu posibilitatea de a fi identificate în trafic. Ce a rămas din acest proiect este o singură pistă de bicicletă de-a lungul malului drept al Crişului, de la Podul Unirii la Podul Decebal, o singură bucată de rastel care a supravieţuit în faţă la Magazinul Crişul şi un panou de afişaj al noxelor, mai mult defect, decât funcţional. Proiectul a prevăzut şi achiziţionarea a 150 de biciclete care urmau să fie distribuite unor elevi, funcţionari ai Primăriei şi altor orădeni interesaţi. Din păcate, la această oră 90 dintre aceste mijloace de transport nepoluante zac abandonate într-un depozit de pe strada Barcăului, aflat în subordinea Administraţiei Imobiliare Oradea.
- 08 Iulie 2008
- Citeste
Pentru pagubele materiale produse terţilor, şoferii români sunt nevoiţi să răspundă civil alături de firmele de asigurări
Asigurarea de răspundere civilă auto implică achitarea diverselor pagube pe care un şofer le poate produce altora atunci când se află la volan. În urma încheierii unei astfel de poliţe, obligatorii, orice pagubă, avariere de bunuri sau accidentare de persoane, produsă din vina celui care a încheiat poliţa, devine subiectul despăgubirilor care sunt suportate de către compania de asigurări. Puţini sunt însă cei care ştiu că există nişte limite ale sumelor acordate drept despăgubiri. În cazul pagubelor materiale produse terţilor în urma unui accident, suma maximă pe care orice societate de asigurări din România o suportă este de 150.000 de euro, valoare de zeci de ori mai mică decât cele practicate în alte ţări ale UE. Teoretic, banii par suficienţi. Practic, însă, posibilităţile ca un şofer să producă daune mult mai mari sunt aproape nelimitate.
- 07 Iulie 2008
- Citeste
Angajamentele SC Galassini Construct au dat-o-n bară
Cu toată indulgenţa pe care angajaţii Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Oradea au afişat-o faţă antreprenorul lucrărilor de amenajare a unor spaţii de agrement în Parcul "I.C. Brătianu", acesta nu a reuşit nici după patru termene să se achite de obligaţiile contractuale. Vina pare să o poarte în principal responsabilii Direcţiei Tehnice care prin atitudinea lor nu fac decât să încurajeze lipsa de profesionalism şi neseriozitate a muncitorilor de la SC Construcţii Galassini.
- 05 Iulie 2008
- Citeste
Scandal în sânul ortodoxiei
Episcopia Oradiei precizează...
Zilele acestea, Episcopia ortodoxă română a Oradiei a emis un comunicat de presă, în care îşi exprimă surprinderea faţă de afirmaţiile calomnioase şi denigratoare publicate de Dan Ciachir în cotidianul Ziua, din 2 iulie.
- 05 Iulie 2008
- Citeste
Canicula politică
- 05 Iulie 2008
- Citeste
De la Valentin la Gigi
Mare minune fotbalul. În serile cu meciuri la Turneul Final al EURO 2008 erau pustii străzile şi uliţele oraşelor şi satelor din România. Nu însă şi terasele! Eufemistic vorbind, hoţii îşi puteau face nestingheriţi meseria, căci majoritatea bărbaţilor, de la orele nouăsprezece până după miezul nopţii nu vedeau în faţa ochilor decât 1-X-2. Mare păcat că n-am mai ieşit în stradă şi la finalul jocurilor, ca în alte rânduri. Asta însă numai datorită aristocratizării celor care deşi intonau cu mult patos imnul de stat al României la începutul jocurilor "Naţionalei", n-au pus osul ca altădată, iar rezultatele au fost mai modeste ca la alte Turnee Finale.
- 04 Iulie 2008
- Citeste
Cine urmează?!
Şefa Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Oradea, Lavinia Lorincz, a cerut, ieri, încetarea raporturilor de muncă prin acordul părţilor, fiind al patrulea funcţionar care părăseşte instituţia de la preluarea ei de primarul liberal Ilie Bolojan.
- 03 Iulie 2008
- Citeste
Pe Calea Clujului se toarnă "filme cu proşti": Când e gata compactarea poate-ncepe escavarea...
Nici noua echipă care a preluat conducerea Primăriei Oradea nu pare să se impună cu prea mare succes în faţa antreprenorilor care nu înţeleg să-şi execute la timp şi calitativ lucrările angajate. În condiţiile în care, zilele trecute, viceprimarul Gheorghe Carp se arăta nemulţumit de modul în care firma Drumuri Orăşeneşti execută lucrările de asfaltare de pe Calea Clujului, la nicio săptămână lucrurile încep să se complice şi mai mult, odată cu apariţia în zonă a firmei Chimprestor, care a "uitat" să facă câteva racorduri. După ce, în cursul zilei de marţi, Drumuri Orăşeneşti s-a apucat încă de dimineaţă să pregătească patul pentru turnarea asfaltului, în jurul prânzului angajaţii Chimprestor s-au prezentat în zonă pentru că au uitat să monteze câteva... racorduri.
- 03 Iulie 2008
- Citeste
Aceşti 'bolnavi' care ne conduc: Pe unii îi doare cotul, la alţii se umflă... contul
Conform legislaţiei în vigoare, în termen de 15 zile de la validarea în funcţia de consilier, noii aleşi au obligaţia să-şi facă publice averile deţinute împreună cu familia la preluarea funcţiei, prin depunerea declaraţilor tipizate în care trebuie să înscrie numărul şi valoarea bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietate, natura şi cuantumul oricăror venituri realizate în ultimul an fiscal încheiat, dar şi a declaraţiilor de interese, din care să reiasă explicit eventuala calitate de asociat sau acţionar la societăţi comerciale ori la alte organizaţii sau asociaţii. Dacă pentru consilierii locali orădeni termenul de depunere a acestor declaraţii expiră azi, consilierii judeţeni mai au timp până la sfârşitul săptămânii să-şi completeze aceste formulare. Poate din acest motiv, pe site-ul Consiliului Judeţean Bihor, ieri erau postate doar declaraţiile de avere ale vicepreşedintelui Kiss Alexandru, consilierilor Ştefan Seremi, Gavrilă Ghilea, Nicolae Aniş şi secretarului Aurel Demian.
- 03 Iulie 2008
- Citeste