O problemă, recentă ca şi relevanţă juridică în dreptul naţional şi care a ajuns să fie pusă în atenţia instanţelor de judecată, vizează respectarea dreptului la imagine şi în ce măsură dreptul la imagine al unei persoane supuse unei proceduri de judecată în faţa instanţelor de judecată penale este afectat de durata excesivă a judecăţii.
Justitie
Avocatul Crișanei - Nivelul pensiei pentru personalul decorat cu ordinul "Meritul Militar" clasele a III-a, a II-a şi I. Opinia ICCJ
Pe rolul instanţelor de judecată sunt înregistrate o serie de litigii, multe ca şi număr, prin care personalul fie din cadrul Ministerului Apărării Naţioanale, fie din cadrul Ministerului de Interne, care au ieşit la pensie, solicită acordarea la unui spor la pensia stabilită în cuantum de 10%, 15% respectiv 20% ca urmare a deţinerii decoraţiei cu ordinul “Meritul Militar” clasele a III-a, a II-a ori clasa I.
- 24 Octombrie 2021
- Citeste
Cei doi sunt suspectaţi că au comis 27 de furturi din autoturisme - Un tânăr de 24 de ani şi un adolescent de 14 ani, după gratii
Cel puţin 27 de furturi din maşini parcate pe diverse străzi şi Oradea au fost comise de doi tineri, dintre care unul minor, ambii fiind arestaţi preventiv de magistraţi.
- 20 Octombrie 2021
- Citeste
Avocatul Crișanei - Decizia CCR privind darea în plată. Consecințe (III)
Fiind extrem de relevantă şi avand în vedere consecinţele extrem de importante produse asupra relaţiilor sociale, vom mai atribui încă un articol pentru a dezbate efectele juridice produse de cea mai nouă decizie a Curţii Constituţionale în materia Legii dării în plată, mai precis Decizia 432 din 2021.
- 17 Octombrie 2021
- Citeste
Avocatul Crișanei - Decizia CCR privind darea în plată. Consecințe (II)
Decizia cu nr. 432 din 17 iunie 2021, prin care Curtea Constituţională a constatat faptul că „dispozițiile art. 8 alin.(5) tezele a doua și a treia din Legea nr.77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite sunt neconstituționale”, este una relevantă pentru consumatorii care au în derulare proceduri de dare în plată, cât şi pentru consumatorii care doresc să demareze astfel de proceduri judiciare de dare în plată.
- 10 Octombrie 2021
- Citeste
Implicat într-un scandal în care o femeie ar fi fost bătută și umilită - Pompier după gratii
Un pompier din județul Bihor a fost reținut de procurori. El este implicat într-un scandal în care o femeie susține că a fost sechestrată, bătută și umilită.
- 10 Octombrie 2021
- Citeste
Avocatul CRIȘANEI - Decizia CCR privind darea în plată. Consecințe (I)
Vom continua tema prezentată săptămâna trecută, care are ca şi punct de pornire dispozitivul Deciziei cu nr. 432 din 17 iunie 2021, prin care Curtea Constituţională a constatat faptul că - “dispozițiile art.8 alin.(5) tezele a doua și a treia din Legea nr.77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite sunt neconstituționale”, însă, azi vom aborda problemele de natură practică.
- 03 Octombrie 2021
- Citeste
Avocatul Crișanei - Ultima Decizie a Curții Constitutionale în materia Legii dării în plată. Argumentele instanței
Am prezentat la un moment dat, imediat după pronunţarea hotărârii, faptul că prin Decizia cu nr. 432 din 17 iunie 2021, Curtea Constituţională a constatat faptul că - “dispozițiile art. 8 alin.(5) tezele a doua și a treia din Legea nr.77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite sunt neconstituționale”.
- 26 Septembrie 2021
- Citeste
Avocatul Crișanei - Acțiunile de adaptare a contractelor de credit bancar. Opnia ICCJ
Dacă este să facem un scurt exerciţiu de memorie, ne putem aduce aminte, nu demult, chiar şi în presa locală, apăreau articole prin care se evidenţiau diverse soluţii pronunţate de către instanţele de judecată, în care se admiteau acţiunile civile prin care contractele de credit bancar în franci elveţieni erau adaptate în ceea ce priveşte cursul valutar.
- 19 Septembrie 2021
- Citeste
Clauza penală în contractele de muncă. Opinia ICCJ. Decizie de speţă
Contractul individual de muncă, unul dintre cele mai importante contracte care este prezent la nivel de relaţii sociale, prin raportare la incidenţa socială, în sensul că nu toată lumea încheie contracte de franciză, însă, cu toţii la un moment dat în viaţă vom încheia un contract individual de muncă, are o reglementare specială cuprinsă în cadrul Codului muncii.
- 12 Septembrie 2021
- Citeste