Recent am tratat o femeie mai în vârstă, care, înainte de externare, după o evoluţie favorabilă, a intrat în cabinet ca să-mi ceară, nici mai mult, nici mai puţin, decât să o pensionez. Era de la ţară, de undeva.
Controverse
Hora locală
- 07 Noiembrie 2010
- Citeste
Deşi instanţa a atribuit-o proprietarilor de drept, Primăria Oradea ţine morţiş să investească într-o clădire retrocedată
Autorităţile locale nu învaţă nimic din propriile greşeli. Deşi a pierdut un proces pentru retrocedarea Casei Învăţătorului, Primăria Oradea se încăpăţânează să investească în clădire pentru a muta aici secţiile reunite de boli infecţioase de la Spitalul Judeţean şi Spitalul Municipal. Numai că, printr-o sentinţă din martie 2010, Tribunalul Bihor a decis că respectiva clădire trebuie restituită în natură proprietarilor de drept, adică cadrelor didactice din judeţ, reprezentaţi de Sindicatul Liber din Învăţământ Bihor.
- 03 Noiembrie 2010
- Citeste
Faţetele neştiute ale ruşinosului scandal al faţadelor (III)
Modificări şi completări importante ale Hotărârii nr. 705/31.08.2009 privind regulamentul deinstituire a taxei speciale pentru reabilitarea faţadelor clădirilor monument istoric au fost aduse prin HCL nr. 36/28.01.2010, prin care au fost stabilite măsuri procedurale de implementare a actului normativ.
- 03 Noiembrie 2010
- Citeste
Faţetele neştiute ale ruşinosului scandal al faţadelor (II) - Autorităţile locale au fost nevoite să recunoască eşecul
Hotărârii nr. 705/31.08.2009 de aprobare a regulamentului privind instituirea taxei speciale pentru reabilitarea faţadelor clădirilor monument istoric. Aceasta a fost adoptată prematur, fără a avea la bază nicio documentaţie tehnică şi juridică, şi a instituit o taxă specială numai pentru reabilitarea imobilelor monument istoric (pentru care există şi o legislaţie specială).
- 02 Noiembrie 2010
- Citeste
Faţete neştiute în ruşinosul scandal al faţadelor (I)
Ruşinos pentru autorităţile publice locale, care au adoptat o hotărâre, modificată de 3 ori înainte de aplicare şi suspendată în prezent de instanţă, hotărâre care impune proprietarilor de imobile din zona centrală a municipiului o obligaţie de plată pentru reabilitarea faţadelor încă neclar definită fiscal, dar nici cu privire la imobile sau proprietari, care în prezent face obiectul discuţiilor contradictorii şi acuzaţiilor dintre cele două palate locale - Primăria şi Prefectura.
- 01 Noiembrie 2010
- Citeste
Hora locală
Dacă genialii noştri conducători n-au fost pe fază, s-a ocupat Tokes de aniversarea unui secol de fotbal orădean. Aşa se face că evenimentul are loc „în Ardeal", nu în România, şi e patronat de preşedintele Ungariei. Asta nu-i împiedică pe organizatori să declare că fotbalul e elementul de coeziune dintre românii şi maghiarii care trăiesc în Oradea. Mare mirare că, pe 13 noiembrie, vine şi Cristian Ţopescu să comenteze evenimentul. Fotbal şi demagogie şovină pe pâine. * Fiindcă, în campania electorală, a promis studenţilor o casă de cultură, Ilie Bolojan a pus ochii pe Casa Tineretului. Mai întâi, pentru a se ţine de cuvânt, primarul trebuie să câştige imobilul în instanţă. Bine că n-a apucat să promită şi o moschee! Găsea el o biserică să o revendice...
- 31 Octombrie 2010
- Citeste
Generalul Iarnă preia dirigenţia şantierelor orădene
Începând cu 1 noiembrie, putem spune că perioada propice lucrărilor la drumuri s-a încheiat. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre şantierele deschise în această vară, care, însă, vor fi conservate odată cu venirea frigului, lucrările urmând să continue la primăvară.
- 31 Octombrie 2010
- Citeste
Revoluţia franceză şi somnul democraţiei mioritice
Milioane de oameni în stradă, liceeni furioşi, altercaţii cu poliţia, blocajul circulaţiei, probleme cu carburanţii, o ţară aproape paralizată. Aşa arată Franţa acum. Dacă n-ar şti despre ce-i vorba, un român ar fi zis că statul francez a executat nişte disidenţi sau există o tentativă de genocid asupra poporului, altfel cum să faci atâta tărăboi naţional pentru mărirea vârstei de pensionare de la 60 la 62 de ani, şi a vârstei la care se poate beneficia de pensie integrală de la 65 la 67 de ani. În România nu s-a ieşit în stradă nici împotriva dictaturii lui Ceauşescu din proprie iniţiativă şi nu se iese nici acum când tăierile salariale îi aruncă pe mulţi la limita subzistenţei, darmite pentru doi ani de muncă în plus.
- 29 Octombrie 2010
- Citeste
O "asomare" de nota 10 (clase)
Guvernul şi-a asumat, ieri, în plenul Parlamentului, răspunderea pentru Legea educaţiei naţionale, premierul Emil Boc afirmând că actul normativ va schimba "din temelii" sistemul educaţional românesc. Proiectul Legii educaţiei prevede că învăţământul general obligatoriu este de zece clase şi cuprinde învăţământul primar şi cel gimnazial. Învăţământul liceal devine obligatoriu până cel mai târziu în anul 2020.
- 28 Octombrie 2010
- Citeste
Crişana Digitală

