Nu este Caravana cinematografică de altădată, când se proiectau filme prin satele României şi despre care a scris şi prozatorul echinoxist Ioan Groşan o carte chiar cu acest titlu.
Reportaj
Pacienţii de la Spitalul de Recuperare s-au întrecut la table - "Cupa Speranţa", o terapie prin joc
Zâmbete, bucurii și speranțe, au fost ingredientele care au asezonat și ediția cu numărul VI a competiției de table, organizată la Spitalul Clinic de Recuperare din Băile Felix.
- 10 August 2014
- Citeste
Aproape de părintele Arsenie Boca - Reculegere şi rugăciune la Prislop
Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara este cunoscută în toată țara datorită unuia dintre părinții ortodoxiei românești, Arsenie Boca. Nu există în țară un astfel de așezământ monahal în care pelerinajul la un mormânt să fie permanent, în fiecare zi a săptămânii, cum este cel a părintelui Arsenie Boca.
- 20 Iulie 2014
- Citeste
Mulţămim pentru omenie, dragi orădeni! Ne reîntoarcem în România Mică...
Timp de zece zile, un grup de 68 de elevi şi cadre didactice din Maramureşul istoric, din dreapta Tisei - Ucraina, au petrecut în Oradea clipe unice într-o tabără organizată anual în cadrul proiectului cultural-educativ transfrontalier: "Învăţământ şi generozitate - cunoaşterea, valorificarea şi păstrarea tradiţiilor culturale ale României şi Ucrainei, prin organizarea de tabere şi schimburi culturale reciproce, de elevi şi cadre didactice", prin parteneriatul Asociaţiei Morăriţa din Oradea şi Fundaţiei Dacia din Maramureşul istoric din dreapta Tisei, începând cu anul 2004.
- 18 Iulie 2014
- Citeste
190 de ani de la naşterea eroului transilvănean - Avram Iancu la Oradea
Astăzi se împlinesc 190 de ani de la naşterea lui Avram Iancu, personalitate politică ale cărui fapte s-au fixat definitiv în memoria generaţiilor. Eroul paşoptist a poposit şi în Oradea la începutul lunii februarie 1850 în drumul său spre Viena.
- 23 Iunie 2014
- Citeste
Cărţile bihorenilor au ajuns la Chişinău - Drumul spre România Unită
În ultimii 24 de ani între România şi Republica Moldova au fost rânduite o serie de activităţi de apropiere unii de alţii, pentru ca după atâţia ani de despărţire de fraţii noştri, că în această parte de ţară a României ar fi alt popor, numit moldovean şi nu român, enunţate de US apoi de statul rus pentru a-i îndepărta pe fraţii noştri de noi.
- 21 Mai 2014
- Citeste
Pe Valea Bistrei, la Popeşti, Ciutelec şi Tăuteu - Omagiu prof. Constantin Mălinaş
În proiectul Asociaţiei Morăriţa din Oradea s-au desfăşurat "Manifestările culturale judeţene pe Valea Bistrei, dedicate omagierii conf. dr. Constantin Mălinaş - Popeşti - Ciutelec - Tăuteu - ediţia a IV-a".
- 04 Aprilie 2014
- Citeste
Privind gleznele Everestului şi ratând zborul spre casă - Aventurile unui bihorean în India
25 febr. 2014. De dimineaţă ne urcăm în avion să punem cireaşa pe excursie. Într-o oră de zbor am parcurs 300 de km şi am văzut o bună parte din lanţul himalayan. Stewardesa ne-a poftit pe rând în cabina piloţilor, identificându-ne şi principalele piscuri: Shisha Pangma ( 8.013 m), Gauri Shankar ( 7134 m), Cho-Oyu ( 8201 m), Nuptse ( 7855 m). Cele mai reuşite poze tot ea mi le-a făcut.
- 31 Martie 2014
- Citeste
Muntele e ca o femeie frumoasă - la vânătoare de săraci - Aventurile unui bihorean în India
23 februarie 2014. Aseară am oprit în Ghasa şi camera de hotel a fost doar 500 de rupii. Ne-am luat rămas bun de la autobusul care a reuşit performanţa de-a ajunge întreg şi cu noi întregi la destinaţie. Îmi aduc aminte că beduinul care m-a plimbat pe dunele din Sahara zicea că face revizia maşinii după fiecare cursă.
- 30 Martie 2014
- Citeste
Cochetând cu Annapurna apoi rătăcind pe drumuri din Himalaya - Aventurile unui bihorean în India
21 februarie 2014. Venim înainte de ora 07.00 la aeroport, dar toate zborurile spre munte sunt întârziate din cauza vremii. În sala de aşteptare, avem timp să studiem oamenii. Jumătate au figurile acelea ciudate care apar în pozele cu iurte. Cealaltă jumătate se împarte între pensionari chinezi şi europeni.
- 28 Martie 2014
- Citeste