Controverse
Despre sistemul sanitar românesc (II)
Medicina românească este unul dintre cele mai controversate subiecte ale societăţii actuale. Eşecuri şi performanţe amestecate într-un mozaic greu de înţeles pentru cei dinafara sistemului.
- 26 Iunie 2010
- Citeste
Despre sistemul sanitar românesc
Medicina românească este unul dintre cele mai controversate subiecte ale societăţii actuale. Eşecuri şi performanţe amestecate într-un mozaic greu de înţeles pentru cei dinafara sistemului. Dar care sunt factorii de care depinde eficienţa unui sistem sanitar?
- 25 Iunie 2010
- Citeste
D.D. în alertă
Cu figura sa adolescentină-căruntă, încătuşat în tricou, D.D. părea un student arab prins de poliţia de sector de pe lângă campus, după ce a făcut niscaiva tranzacţii cu canabis. Oricum a reuşit să compromită prin imaginea sa de puştan vesel toată recuzita dură de mascaţi, cătuşe pe care mizează DNA-ul într-o arestare celebră. Dacă înainte îl puteam vedea pe Patriciu ce aducea a personaj de Caracatiţa, pe martirul creştin Becali sfâşiat între Dumnezeu şi DNA, acum s-a dus naibii toată gravitatea justiţiară a momentului.
- 24 Iunie 2010
- Citeste
Jumătatea goală a celor doi ani de mandat (II)
Deşi sloganurile campaniei electorale din 2008 "Curăţenie în oraş, ordine la Primărie!" şi "Împreună relansăm Oradea!" aveau să renască speranţa a 50,3% dintre orădenii cu drept de vot, care i-au acordat încredere candidatului de atunci, la jumătate de drum, edilul orădean şi echipa sa sunt departe de a confirma marile iluzii ale alegătorilor...
- 23 Iunie 2010
- Citeste
Ce are şapa cu... IMAPA?
- 23 Iunie 2010
- Citeste
Jumătatea goală a celor doi ani de mandat (I)
Sătui de anarhia generalizată de la nivelul administraţiei locale, de sistemul de clientelă care a căpuşat conducerea Primăriei Oradea sub şefia democrat-liberalilor, orădenii îşi îndreptau, în urmă cu doi ani, toate speranţele spre Ilie Bolojan, omul providenţial scos din jobenul liberalilor, care urma să aducă municipiul la liman...
- 22 Iunie 2010
- Citeste
Hora locală
- 21 Iunie 2010
- Citeste
Insuportabila greutate de-a fi român
În vremuri tulburi ca acestea un Milan Kundera românesc ar fi putut scrie nu, "Insuportabila uşurinţă de-a fi", ci mai degrabă Insuportabila greutate de-a fi, şi-am adăuga noi, român. Cel mai greu pare a fi să fii român şi unul oarecare bineînţeles, e mult mai uşor să fii orice altceva, de la neoprotestant, ungur, evreu, ţigan, machidon. Toate comunităţile acestea, secte sau naţii sunt perfect unite, membrii lor se ajută ca fraţii. Sunt apropiaţi prin familii, clanuri, unde până la urmă şi cel mai neizbutit îşi găseşte vreun rost.
- 19 Iunie 2010
- Citeste
Alibiul crizei
Măsurile de austeritate luate de Germania şi de alte ţări europene tind să fie privite de politicienii români ca fiind nişte semne ale unei suferinţe comune. Sigur, criza e globală, în special cea europeană, dar oricât de mult le-ar conveni politicienilor ideea, ea nu e de natură să ne bage pe toţi în aceeaşi oală. Senzaţia de omogenizare dată de criză e falsă. După cum spune un vechi dicton latin, "Non idem est si duo dicunt idem" ("Nu este acelaşi lucru, când doi spun acelaşi lucru."), prin urmare nu-i acelaşi lucru când mai multe ţări intră în aceeaşi criză.
- 17 Iunie 2010
- Citeste
Crişana Digitală
