Sâmbătă, 15 octombrie, cu începere de la ora 11, într-un amfiteatru al Colegiului Național „Samuil Vulcan”, a avut loc emoționanta întâlnire de 47 de ani de la absolvire a promoției 1975, prezidată de cunoscutul profesor de limba latină, Magister Teodor Rif, un adevărat Nestor al învățământului beiușean, cu peste 40 de ani vechime la Alma Mater Beiusensis.
Reportaj
O expoziţie care nu te poate lăsa indiferent - Oraşul Oradea în regimul comunist
Expoziţia nonconformistă şi de-a dreptul provocatoare pentru unii, prea devreme dedulciţi la democraţia noastră originala, având titlul Oraşul Oradea în regimul comunist, realizată de fostul fotoreporter de la ziarul Crisana şi apoi tehnician criminalist cu inovaţii deosebite în domeniul criminalisticii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Nicolae Meseşan.
- 07 Decembrie 2021
- Citeste
Conspirații, Covid de la 5 G, lagăre de concentrare pentru pensionari - Care sunt site-urile de fake-news închise în perioada crizei
Starea de urgență din România din cauza Covid-19 a adus cu sine o premieră - autoritățile au decis că pot închide site-uri de știri pe motiv că promovează informații false pe tema pandemiei.
- 13 Mai 2020
- Citeste
Carantina made in România - Statul român riscă mii de procese
Centrele de carantină sunt un concept relativ nou chiar și pentru țări dezvoltate. De aceea nu este de mirare că autoritățile române au gafat pe bandă rulantă atunci când au trebuit să le implementeze. Și asta, chiar dacă, uneori, au încălcat drepturi fundamentale și au pus în pericol chiar sănătatea celor pe care pretindeau că-i protejează.
- 30 Aprilie 2020
- Citeste
Descoperiri inedite în Cimitirul Municipal „Rulikowschi” - Complexul funerar ortodox "uitat" din Oradea
Recunoştinţa urmaşilor nu e întotdeauna pe măsura faptelor înaintaşilor. Se confirmă la Oradea, unde monumentele funerare ale unor importanţi membri ai comunităţii ortodoxe din sec. al XIX-lea şi din prima jumătate a celui următor sunt profanate sau zac în uitare, în Cimitirul Municipal.
- 13 Ianuarie 2020
- Citeste
„Temă pentru acasă” de Nicolae Dabija şi „Romanul Secolului” ediţia a II-a - Două romane lansate la Budapesta
Cu academicianul Nicolae Dabija vorbesc săptămânal la telefon, mă interesează situația din Republica Moldova, primesc mereu vești care ba mă bucură, ba mă întristează. În urmă cu două săptămâni, fratele meu mă sună și îmi spune că este invitat de Uniunea Scriitorilor din Ungaria și de către o editură să-și lanseze romanul „Temă pentru acasă” la Budapesta și îmi spune că ar fi bucuros dacă aș participa și eu la acest important eveniment.
- 24 Noiembrie 2019
- Citeste
În Peninsula Istria trăieşte o comunitate mică şi preţioasă - În vizită la istroromânii din Croația
Zona conglomerată a satelor istroromâne se află între munții Ucka, la nord-est, iar în sud mici golfuri fac legătura cu apele mediteraneene. Un râu ce pornește din parcul natural Ucka, undeva la nord de Lupoglav, coboară înspre Kosjak și traversează localitățile Susnjevica, Nosolo și Sucodru.
- 07 Octombrie 2019
- Citeste
În Peninsula Istria trăieşte o comunitate mică şi preţioasă - În vizită la istroromânii din Croația
Una dintre cele mai frumoase daruri ale vieții este sa ai o familie, iar o familie cu alți frați, plăcerea este multiplicată.
- 06 Octombrie 2019
- Citeste
Sfinții de pe strada Crizantemelor
La începutul săptămânii trecute, pe 16 septembrie, am început cea de-a patra campanie a cercetărilor arheologice în cimitirul parohial de lângă biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena", aflat peste calea ferată de penitenciarul Târgu Ocna.
- 24 Septembrie 2019
- Citeste
Arheologi români şi chinezi cercetează locuinţe vechi de 6000 de ani - Urmele culturii Cucuteni
Nouă locuinţe vechi de aproximativ 6000 de ani sunt cercetate de arheologi români şi chinezi în localitatea ieşeană Dobrovăţ. Cu dalta şi cu peria, aşa caută arheologi români şi chinezi, dar şi voluntari, urme ale culturii Cucuteni.
- 11 August 2019
- Citeste